Jos olisit oma itsesi

Jos olisit oma itsesi, lentäisit vapaana kuin taivaan lintu, ilman odotuksia tai rooleja tai kahlitsevia uskomuksia. Jos olisit oma itsesi, tietäisit mistä unelmoit etkä hukkaisi itseäsi siihen, millainen sinun pitäisi olla. Jos olisit oma itsesi, luottaisit siihen ettei mikään voi sinua oikeasti haavoittaa, koska sisäinen valosi on pyhää ja koskematonta.

Miksi sitten et voi olla oma itsesi? Et osaa, et ole sitä vielä oppinut. Mutta haluat oppia. Koskaan ei ole liian myöhäistä. Sinä et ole mikään valmis lopputulos, et täydellinen paketti, et tule koskaan valmiiksi. Sinä olet vain riisuttu versio kaikesta siitä, mitä elämä on kasannut ympärillesi. Jatkuvasti tulee lisää. Osa saa jäädä, osa saa mennä. Irtipäästäminen on kaikista vaikeinta. Helpompaa on haalia lisää, kiinnittää itseesi lisää sitä millainen sinun pitäisi olla.

Mutta se ei ole totta. Se ei ole totuus sinusta. Sinä olet arvoitus, mysteeri, jonka ratkaisemiseen kuluu yksi ihmiselämä ja vielä sata siihen päälle. Sinä et tule koskaan valmiiksi, et anna koskaan tyhjentävää vastausta itsellesi. Sinä tarjoat jatkuvasti uusia haasteita, kysymyksiä, kipeitä kohtia ja oivalluksen riemua.

Sinä olet elämän mittainen seikkailu.

Rakkaudella,

Susanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>