Aihearkisto: Valon etsijän päiväkirja

Myötätuntoinen me

Meissä on paljon samaa, sinussa ja minussa. On samat tunteet, monia kokemuksia joissa elämämme risteävät. On kohtaamisia, joissa itkemme ja nauramme. Rakastamme ja vihaamme. Meistä jää jälkiä, sinusta ja minusta. Jälkiä tähän maailmaan ja sen ihmisiin, eläimiin ja kaikkeen elolliseen. Me pystymme rakentamaan, mutta me pystymme myös tuhoamaan. Meissä on valtava voima, uuden luomiseen ja rakkauden sytyttämiseen.

Sinä ja minä, me voimme valita. Me voimme valita rakkauden, ja selättää pelon. Me voimme nousta yhdessä ylös taivaisiin ja muistaa, mistä olemme lähteneet.

Miksi sitten unohdamme? Miksi unohdamme sen, että alun perin olimme yhtä, emme koskaan erillisiä? Unohdamme silloin, kun viha raastaa rintaa ja katkeruus saa meidät puolustusasemiin. Silloinkin sinä olet sinä ja minä olen minä kun pelottaa, oma riittämättömyys ja hyväksytyksi tuleminen ja kaikki sekin mitä emme osaa toisillemme sanoa ääneen. Emme osaa kun emme sitä itsekään tunnista.

Silloin on helpompaa syyttää sinua, ihan niin kuin sinäkin syytät minua. Siinä hetkessä meistä tulee erillisiä. Yhteinen sielumme unohtuu.

Voi kun kuitenkin muistaisimme. Tai ainakin yrittäisimme. Maailmassa on jo niin paljon vihaa ja pahaa, että ei meidän sitä tarvitse lisätä. Me voimme muistaa yhteyden ja nähdä sen, että sinun silmissäsi olen minä ja minun sydämessäni olet sinä. Me olemme yhtä ja samaa.

Meillä on yhteinen sielu ja yhteinen tarkoitus. Meillä on rakkaus, joka on puhdasta ja kaunista. Kun minä olen vihainen, katso sinä minun sydämeeni ja auta minua muistamaan. Kun sinä olet katkera, minä lupaan katsoa sinua silmiin ja auttaa näkemään itsesi.

Sinä ja minä, me olemme sen arvoisia.

Meissä on yhdessä myötätuntoa, joka muuttaa maailmaa. Sitä me olemme tulleet tänne tekemään. Rakastamaan meidät ehjäksi. Muistamaan sen, mistä olemme syntyneet.

Rakkaudella,

Susanna

Sinä olet kaunis

Upea, kaunis, ihana sinä. Sinun kaunis kehosi piirtää näkyviin taivaan, tähdet ja kuun. Sinun kauniit silmäsi loistavat kuin aurinko ja antavat lupauksen jostain suuremmasta, iäisyyden ikuisesta voimasta. Jokainen kehosi kurvi ja kaari on täydellisellä paikallaan, juuri niin kuin sen kuuluu ollakin. Sinussa ei ole mitään liikaa tai liian vähän. Sinä olet ja olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet.

Luoja on luonut sinut kuvakseen. Sinun kehossasi kuvastuu koko universumin kauneus. Sinulle on annettu tämä keho tietystä syystä. Se on sinulle hyvä juuri tällaisena, sen ei ole tarkoitus olla toisenlainen. Vaikka sitähän sinä välillä haikailet, vertaillen itseäsi muihin ja toivoen, että jos tuo kohta olisi tuollainen niin silloin olisin onnellinen.

Onni on tässä ja nyt, juuri tässä kehossa, näillä kiloilla ja senteillä ja kaarilla. Jokainen kohta kehossasi huokuu jumalallista kauneutta. Sinun sisäinen valosi sytyttää kehosikin loistamaan silloin, kun maltat pysähtyä kiitollisuuteen.

Myötunto itseäsi kohtaan saa sinut loistamaan. Kun katsot itseäsi kauneudella, annat kehollesi tilaisuuden tulla esiin, parantua ja kohota sielujen korkeuksiin. Matala mielesi, soimaavat sanasi ja armottomat ajatuksesi painavat kehoa pienemmäksi, rumemmaksi ja jollain lailla vääränlaiseksi. Oi sinua, hassua sinua. Sellaisiahan me ihmiset olemme, herkästi tuomitsemassa ja arvostelemassa muita mutta etenkin itseämme.

Voi kunpa oppisimme näkemään itsessämme sen kauneuden ja jumalallisen hohteen, minkä muut helpommin näkevät. Kuuletko kehut ja kannustuksen, kaiken sen hyvän mitä sinusta sanotaan? Vai ohittaako mielesi kauniit sanat ja soimaa, että enhän minä mutta voi kun olisin tuollainen, vähän toisenlainen. Että sitten olisin onnellinen, sitten kun tästä olisi vähän pois tai tuohon lisää.

Kehosi on täydellinen juuri nyt. Kun annat sille myönteistä huomiota ja positiivista palautetta, se palautuu kuin itsestään siihen muottiin jossa sen on aina ollut tarkoitus ollakin. Se muotti voi olla toisenlainen kuin mitä mielesi ajattelee. Mutta sehän onkin vain mieli, ei se kaikkea tiedä. Kehosi on viisas. Kun se löytää yhteyden sydämeesi, ja sielusi voimaan, se kasvaa juuri omannäköisekseen. Sellaiseksi kuin Luoja sinut tarkoitti.

Siihen sinun on tyytyminen, ja vielä parempaa – siitä voit olla kiitollinen. Tässä maailmassa on ihan liikaa sitä mitä pitäisi olla. Aina löytyy kauniimpia, loistavampia ja ihanampia ihmisiä – mielesi mielestä. Kun kuuntelet sieluasi, ymmärrät, että sinä olet sinä etkä kukaan muu. Sinä olet sinä ja täydellinen juuri tuollaisena kuin olet.

Se on perintö, jota tulevat sukupolvetkin kantavat sydämessään. Perintöä, jossa lukee ”minä rakastan minua”.

Rakkaudella,

Susanna

Yhteys

Sydämesi henkäisee ja löytää yhteyden rakkauteen. Sellaiseen rakkauteen, jossa on yhteenkuuluvuus kaiken elävän ja olevaisen kanssa. Se rakkaus ei vertaile, se ei saa sinua tuntemaan itseäsi pienemmäksi, huonommaksi tai oudommaksi kuin kukaan muu.

Yhteys on eikä vaadi mitään. Se avaa sinut sinne, missä jumaluus puhuu ja sielu lepää. Se on kaunista. Se on henkäys ja ikuisuus samassa lauseessa, se on taivaanranta ja kullankimallus yhdessä katseessa. Yhteys on olemassa aina, se on sinussa joka ikinen hetki.

Sen löytäminen edellyttää pysähtymistä ja pysähtyminen tekee kipeää. Olet tottunut olemaan tehokas ja aikaansaava ja kulkemaan ripeästi eteenpäin. Kun pysähdyt, olet hämilläsi. Et osaa, yrität suorittaa sitäkin että miten vain ollaan. Mutta ei hätää, kun olet halukas niin kyllä elämää opettaa olemistakin. Se näyttää miten hyvältä tuntuu kuin ei olekaan enää kiire mihinkään, eikä tarvitse tehdä lunastaakseen paikkansa tässä maailmassa.

Kun pysähdyt, huomaat ettei maailma muutu mitenkään radikaalisti etkä ole yhtään valaistuneempi kuin eilen. Pysähtyminen on hidas prosessi, joka etenee korkeimman ehdoilla, ei sinun tahtosi mukaan. Tapahtukoon sinun tahtosi, niin sinä sanot ja antaudut sille joka tietää paremmin.

Pysähtyminen on sarja pieniä oivalluksia, lyhyitä onnen hetkiä jotka kasvattavat yhteyttä pysyvämmäksi. Pysähtyminen on tuskan kyyneleitä, riittämättömyyden tunteen ja matelijaliskojen esiinnousua. Pysähtyminen on matka.

Oi taivas kuinka se tarjoileekaan sinulle elämisen paikkoja ja olemisen olotiloja. Voit kiitollisuudella ottaa vastaan senkin kun kirosana saa sinut vapisemaan ja pelkäämään, että hajoat kappaleiksi. Vain hallinnan tunteen menettäminen voi tuoda vapauden. Tämän sinä olet oppinut etsiessäsi ja löytäessäsi.

Yhteys on kaunista. Se antaa kosketuksen äärettömyyteen, joka ei koskaan lopu. Yhteys antaa lepopaikan kärsimykselle ja auttaa irrottamaan maallisen mielen kaikesta mitä et oikeasti tarvitse. Yhteys avaa sinut sielullesi, siihen osaan sinua jossa on jo kaikki eikä kuitenkaan mitään muuta kuin rakkaus.

Sinä voit valita, riittääkö se sinulle.

Rakkaudella,

Susanna

Rauha

Sinä ihmettelet, mihin hävisi kaikki se kiire pyrkiminen ja juokseminen, mihin hävisi se vanha sinä, joka niin kauan sinua kannatteli. Se osa sinussa välillä muistuttaa itsestään, saa hätäilemään ja huolehtimaan, miettimään liian kauas tulevaisuuteen tai kiinnittymään siihen, mitä joskus oli. Mutta yhä useammin sinä palaat siihen hetkeen, josta löytyy rauha. Siihen hetkeen, jossa ympärillä voi tapahtua mitä vaan ja sinussa on rauha. Sisäinen rauha, jonka arvoa ei voi mitata missään rahassa, jota ei voi ostaa mistään, eikä oikein kuvaillakaan. Se on tila ja kokemus, jolle ei löydy sanoja. Se vain on. Nyt.

Rauhassa on ikuisuus, jumaluus ja läsnäolo sen kanssa, joka on elämän tarkoitus.

Se ei ole pysyvä olotila. Tai ehkä niillä, jotka ovat valaistuneita. Mutta sinulla siihen on vielä matkaa. Siihen, että rauha asuisi sinussa koko ajan, valaisi sinuun tyyneyttä joka ikinen hetki. Kuitenkin, kun sinulla on kokemus rauhasta, voit palata siihen aina silloin kun saat itsesi kiinni vanhan suorittajan puskemisesta, joka saa pyrkimään jotain kohti vaikket oikein tiedäkään mikä se jokin on.

Tietoisuudellasi on mahtava voima. Se on kuin taikasauva, jonka avulla voit pysäyttää itsesi ja palata tuohon rauhan tilaan, jossa on niin hyvä olla. Siinä tilassa asuu onni ja rakkaus ja kaikki se mikä elämässä on tärkeää. Kaikki se, mistä voit olla kiitollinen. Kaikki se, mikä kiinnittää sinut taivaaseen.

Ihmisen ei ole tarkoitus olla väsynyt kiireinen tai stressaantunut. Ihmisen on tarkoitus olla onnellinen. Se mitä näet ympärilläsi, on heijastusta sinun sisimmästäsi, sisäisestä tilasta. Jos olet rauhaton, näet rauhattomuutta. Jos olet rauhassa, näet rauhaa, jokaisen muunkin sydämessä. Rauhan tilassa saat muutkin pysähtymään, valosi tavoittaa kiireisenkin ja saa avautumaan rakkaudelle.

Sen takia rauhaa kannattaa tavoitella. Siinä tilassa on ihmisen hyvä olla.

Rakkaudella,

Susanna

Jos olisit oma itsesi

Jos olisit oma itsesi, lentäisit vapaana kuin taivaan lintu, ilman odotuksia tai rooleja tai kahlitsevia uskomuksia. Jos olisit oma itsesi, tietäisit mistä unelmoit etkä hukkaisi itseäsi siihen, millainen sinun pitäisi olla. Jos olisit oma itsesi, luottaisit siihen ettei mikään voi sinua oikeasti haavoittaa, koska sisäinen valosi on pyhää ja koskematonta.

Miksi sitten et voi olla oma itsesi? Et osaa, et ole sitä vielä oppinut. Mutta haluat oppia. Koskaan ei ole liian myöhäistä. Sinä et ole mikään valmis lopputulos, et täydellinen paketti, et tule koskaan valmiiksi. Sinä olet vain riisuttu versio kaikesta siitä, mitä elämä on kasannut ympärillesi. Jatkuvasti tulee lisää. Osa saa jäädä, osa saa mennä. Irtipäästäminen on kaikista vaikeinta. Helpompaa on haalia lisää, kiinnittää itseesi lisää sitä millainen sinun pitäisi olla.

Mutta se ei ole totta. Se ei ole totuus sinusta. Sinä olet arvoitus, mysteeri, jonka ratkaisemiseen kuluu yksi ihmiselämä ja vielä sata siihen päälle. Sinä et tule koskaan valmiiksi, et anna koskaan tyhjentävää vastausta itsellesi. Sinä tarjoat jatkuvasti uusia haasteita, kysymyksiä, kipeitä kohtia ja oivalluksen riemua.

Sinä olet elämän mittainen seikkailu.

Rakkaudella,

Susanna

Viaton, luova lapsi

Anna elämän sykkiä sinussa. Anna luovan viattomuutesi kukoistaa, sillä se on ydinenergiaasi, aitoa sinua. Sinä elät maailmassa, joka korostaa suorittamista ja palkitsee saavutuksista, nopean tehokkaista tuloksista. Todellisuudessa, ainoa millä on merkitystä on se, että sinä pysyt yhteydessä itseesi. Se voi tarkoittaa näkyvää tekemistä jolloin ilmennät itseäsi. Yhtä hyvin se voi tarkoittaa näkymätöntä olemista, jolloin tutustut itseesi paremmin, muistaaksesi sen kuka sinä olet.

Henkisellä tielläkin voi tulla kiire. Kiire olla henkisempi kuin oikeastaan oletkaan, kiire saavuttaa valaistuminen koska se lupaa vapautusta kaikesta kärsimyksestä ja tyytymättömyydestä. Sinä olet valo ihmiskehossa, henkinen olento. Sinä olet ihmiskehossa syystä, oppimassa tärkeitä asioita, kokemassa sellaista mitä et sielun tasolla, ilman ihmiselämää löytäisi. Sen takia, antaudu elämällesi. Antaudu olemaan myös ihminen.

Ihmisenä sinussa on valo. Se on sinun ydinenergiaasi, se löytyy sinusta kaiken sen alta mistä ympäristömme ja kokemuksemme ovat rakentaneet ikään kuin kuoren ympärillemme. Tuo kuori sisältää odotuksia, uskomuksia, pelkoja ja ”pitäisi”-sanoja. Sinä löydyt sen suojakuoren sisältä. Sinä olet koko ajan olemassa. Valona, sinuna.

Sinä olet kaunis. Sinä olet luova. Sinä olet puhdas viattomuus.

Kun pienen lapsen kaltainen ylpeys omasta itsestäsi puhkeaa kukkaan, vain taivas on rajana. Tuo rajaton itseluottamus saa sinut ymmärtämään, mitä oikeastaan haluat tuoda tähän maailmaan. Mitä sinun on tarkoitus tuoda. Tuossa viattomassa ydinolemuksessa on sieluntehtäväsi. Se syy miksi olet halunnut syntyä tähän maailmaan, oppimaan ja kokemaan, auttamaan siinä muitakin.

Henkinen kasvu on avautumista, ei kiipeämistä. Kasvu on sukeltamista yhä syvemmälle sinuun. Kasvu on suostumista pienemmäksi, lähemmäksi sitä jumalallista valoa joka on äärettömän suurta. Sekin on jo sinussa.

Viattoman, luovan energian vapauttaminen vapauttaa sinut puskemisesta, voimakeinojen käyttämisestä omassa elämässäsi. Viaton ja puhdas ydinolemuksesi vain soljuu eteenpäin elämän aalloilla, vaivattomasti ja iloisena, täysin vapaana. Se on sinussa kaunista, se on se mitä sinä ansaitset.

Olet rakas.

Rakkaudella,

Susanna

Valo

Taivaan valo loistaa yllesi. Se valaisee pimeimmänkin polun, saa luottamaan siihen että elämässä on muutakin kuin minkä näemme, minkä koemme, mitä tunnemme. On olemassa jotain suurempaa, sieluun saakka yltävää lämpöä, jossa kaikki on hyvin.

Se valo on jo sinussa. Sinä olet se valo.

Sinun tehtäväsi tässä elämässä on avautua tuolle valolle, poistaa pimeyden verho ja epäilyksen harha. Ja kun löydät tuon valon, ymmärrät elämäsi tarkoituksen. Ymmärrät sen, mistä tässä kaikessa on kyse.

Sinä et ole koskaan yksin. Ympärilläsi on koko ajan valoa ja kirkkautta, lempeän rakkauden apuvoimia valmiina auttamaan ja opastamaan sinua kohti omaa valoasi, kohti lupausta jostain iättömän suuresta ja yhtä aikaa pienestä, ihmisen kokoisesta.

Valo on vapautta, valo vain on. Vailla määrittelyitä, vailla mitään vaatimuksia.

Kaikki askeleesi ovat kuljettaneet sinua juuri oikeaan suuntaan tällä valon polulla. Elämä on jatkuvaa kasvua, yhä syvemmälle kurottuvaa avautumista, yhä laajemmalle ulottuvaa tietoisuutta suuresta mysteeristä, rakkaudesta.

Talvi kutsuu kääntymään sisäänpäin. Nyt on lupa rauhoittua, kuunnella itseä ja löytää aarteita, omasta sisimmästä.

Rakkaudella,

Susanna

Täyttä elämää

 Kaikkea ei voi saada, sinulle sanotaan. Kyllä voi, sinulle vastataan. Sinä olet ansainnut parasta, sinä olet ansainnut täyttä elämää. Se on sinun syntymäoikeutesi. On sinusta itsestäsi kiinni, miten käytät tämän elämän lahjan. Tyydytkö puolinaiseen vai annatko itsellesi luvan tulla kokonaiseksi, ehyeksi ja siksi valoksi joka olet. Sillä valoa sinussa on, sellaista kirkkautta joka saa muutkin loistamaan pelkällä läsnäolollasi. Sinussa on rauha, joka saa uskomaan siihen että elämässä on hyvä paikka siellä, minne jumaluus on koskettanut.

Mutta ei se täysi elämä tasaista ole. Se on täyttä sen takia, että siinä ylä- ja alamäkiä ja välillä suvantovaiheita. Kaikista voi nauttia, niistäkin hetkistä jolloin kyyneleet eivät tunnu mahtuvan maailmaan. Niiden hetkien ansioista ilolle on enemmän tilaa, itku puhdistaa.

Kun antaudut jumalallisen valon ohjaukseen, kaikki on hyvin. Egosi on tehtävänsä tehnyt, se on suojellut sinua ja näyttänyt kaikki pelot, joista sinun täytyy tulla tietoiseksi. Nyt voit jo luottaa siihen, mitä korkeampi minäsi kertoo, siihen mihin sielusi sinua ohjaa. Se ohjaus tulee suoraan taivaasta.

Kaikki haaveet ja unelmat ovat sielusi kieltä. Ne kertovat asioista jotka ovat sinulle tärkeitä, jotka on kirjattu sielunsopimukseesi. Kaiken voi saada. Kaiken sen, mikä on sinulle tarkoitettu. Kun ego ei ole ohjaksissa, jäljelle jäävät puhtaat unelmat, juuri ne jotka tässä elämässä toteutuvat. Ne ovat unelmia, joiden toteutuminen rakentaa parempaa huomista kaikille, jokaiselle tässä maailmassa. Universumin tehtävä on auttaa unelmien toteuttamisessa. Kaikki on mahdollista, ihan kaikki – silloin kun pyyntö tulee sydämestä. Rakkaudesta ja luottamuksesta, ei pelosta tai muiden miellyttämisen tarpeesta.

Sinä saat elää täyttä elämää. Se ei ole keneltäkään muulta pois.

Sinä kaipaat rakkautta. Se on se ikävä joka välillä jäytää rinnassa, polttaa niin että itket tuskaasi. Rakkaus on se joka tekee sinut kokonaiseksi, ei mikään ulkoinen tai muiden antama tunnustus. Rakkaus täyttää jokaisen solusi valollaan ja saa sinut säteilemään. Luovu kaikesta muusta, mutta älä luovu rakkaudesta. Sillä se on elämän kantava voima, johon kaikilla on oikeus. Ihan kaikilla.

Rakkaus voi olla romanttista rakkautta, se voi olla äidin ja lapsen välistä rakkautta, se voi olla ystävyyttä, läheisyyttä tai pyyteetöntä lähimmäisen auttamista. Myötätuntoa, kiittämistä ja silmiin katsomista. Se voi olla yhteyttä jumalaan, valoon, maailmankaikkeuden suurimpaan voimaan. Samalla asialla voi olla monta nimeä. Etsi, kunnes löydät. Jokainen voi löytää, ihan jokainen.

Sinä etsit, koskat tiedät että on vielä jotain löydettävää. Sinä etsit, koska tiedät ettet voi koskaan tulla valmiiksi. Sydämesi kutsuu sinua liikkeelle aina silloin kun jokin unelma odottaa toteutumistaan. Sinulla ei ole aavistustakaan mitä se voi olla, mutta tunnet kaipuun sydämessäsi. Seuraa tuota kutsua ja kaikki selviää aikanaan. Tuo kaipuu on kutsu rakkauteen.

Rakkaudella,

Susanna

Kuka minä olen

Sinä itket, koska elämästäsi on yhtäkkiä tullut epävarmaa, kyynelten täyttämiä päiviä ja epäuskoa siitä, miksi mikään vanha ei pysy. On vain uutta ajatusta uuden perään, miljoonia ideoita ja inspiroivia esikuvia, joista kaikissa olet sinä ja he sinussa. Mitä syvemmälle olet kulkenut itseesi, sitä enemmän olet löytänyt. Vaikka tiedät kuka olet, et kuitenkaan tiedä ja olet hämilläsi kaiken sen edessä, mitä sinusta paljastuu. Sinussa on tuhat tarinaa ja kaikki maailman mahdollisuudet. Ne kimpoavat mielessäsi sinne tänne tuonne ja saavat sinut hapuilemaan sataan suuntaan yhtä aikaa. Saat mielesi hiljennettyä, sen sinä osaat mutta vain löytääksesi jälleen uuden suunnan ja varmalta tuntuvan ratkaisun. Sellaisen, joka seuraavana hetkenä sulaa epävarmuuteen ja siihen, etteivät palaset millään loksahda paikoilleen.

Sinä haluaisit, että muutkin näkevät sinut aitona. Sinä sen jo näet, mutta se on niin uusi asia, ettet oikein usko itseesi. Et usko siihen, mikä on sinun tapasi olla kanava jumalaiselle valolle, omalle elämänlahjallesi. Sinussa on kuin vimmattu halu näyttää se muillekin ja samaan aikaan tarve pysyä pienenä, ei enää kuitenkaan piilossa koska nyt jo uskallat seistä paljaana maailman edessä. Se on hyvä se, jatka tällä polulla, niin sanoo sielusi. Sinä olet jo oman itsesi ytimessä, nyt on vain kyse siitä pystytkö sitoutumaan siihen, koska se ei ole se helpoin tie. Omana itsenä eläminen ei anna enää tilaa kompromisseille, se peräänkuuluttaa rakkautta itseä kohtaan, mikä on joskus vaikeaa. On olemassa vaihtoehto, tuttu ja turvallinen, tiedät jo että vähän tylsä, mutta sellainen josta muut sinut tuntevat. Sellainen, josta saat arvostusta ja jolla on yllään yhteiskunnan hyväksymä leima. Se toinen suunta, se on arveluttava, epäilyttävä, huonosti tunnettu ja ihan kyntämätön pelto. Mutainen, märkä ja täynnä timantteja. Saappaat jalkaan, sinun työsi odottaa, juuri siellä pellossa jossa saat kädet savessa heittäytyä luomaan uutta, kaivamaan kultaa ja möyhentämään maata sieltä versovalle kasvulle.

Ne sata ideaa kyllä rauhoittuvat päässäsi ja avaavat oven sille ainoalle tielle, jota sinun on lähdettävä kulkemaan. Mielesi rauhoittuu, kun kutsut sydämesi sitoutumaan siihen, mitä sielusi on sinulle kertonut jo pitkään. Silloin maailmankaikkeuden palaset loksahtavat paikoilleen, niin nätisti ja helposti että ihmettelet, kuvittelitko kaiken sen kärsimyksen ja henkisen paineen, jota olet viime kuukaudet tuntenut. Että näinkö helppoa voi olla ratkaisun löytäminen?

Kyllä, juuri niin helppoa ja taustalla kuitenkin henkinen puhdistustyö, jossa olet tehnyt tilaa itsellesi, omalle elämällesi. Se on työtä, joka on edellyttänyt luopumista, karsimista, kiittämistä ja hyväksymistä. Kärsivällistä odotusta ja luottamusta, että asiat kyllä järjestyvät. Työtä, jossa olet koko antanut sielullesi mahdollisuuden palata kotiin, tehdä sinusta ehjän ja kauniin ja rosoisen kuningattaren, oman elämäsi valtiattaren. Siinä elämässä on tuhansia tunteita ja kyyneleet, jotka polttavat vanhasta lian pois, kirkastavat ajatukset ja saavat rakastamaan niin että maailma soi.

Luota vielä hetki, anna elämälle vielä hetki aikaa järjestää palaset kohdalleen, ei mene enää kauan. Kohta on jo helpompaa, ihan kohta näet sen mitä kohti olet kulkenut. Saat olla kärsimätön, totta kai, koska sisimmässäsi tiedät että kohta tapahtuu jotain, ratkaisevaa. Ja samalla, yritä nauttia matkasta, siitä odotuksesta joka herää kun tiedät, että tämäkin odotus on vain välivaihe, portti seuraavaan matkaan ja lukemattomiin seikkailuihin. Sinun elämääsi.

Rakkaudella,

Susanna

Vapaus

Kun on oikein pieni, voi nähdä itsensä sellaisena kuin aidosti on. Sinulla ei ole enää tarvetta pyrkiä mihinkään, ei tarvetta saavuttaa eikä olla yhtään mitään muuta kuin olet. Sen takia voit saavuttaa kaiken. Kaiken sen, minkä olet sielun sopimukseesi kirjannut ja tähdissä tanssinut.

Sinä olet nyt puhdas. Puhdas ja vapaa menneisyyden kahleista ja muistojen painolastista. On vain tämä hetki, jossa on kaikki. Rakkaus ja kunnioitus kipuakin kohtaan. Kovat kolhut olet silittänyt pehmeäksi, hyräillyt hiljaisuudeksi ja vahvistanut sydämessäsi sitä, mitä monet etsivät koko elämänsä. Sinä olet antautunut elämälle ja rakkaudelle ja saanut palkinnoksi itsesi.

Valo on voittanut varjon.

Teet ihmisistä kauniita. Se on elämäntehtävä, se on tie joka on valinnut sinut ja kutsunut matkalle, jota et olisi koskaan osannut suunnitella. Välillä olet vastustellut koska olet tiennyt, että tämä tie muuttaa kaiken. Muutos kulkee läpi kasvukipujen, näyttää välillä kyyneleet ja pyytää päästämään irti. Se tekee kipeää, voit olla ylpeä siitä että olet uskaltanut. Nyt on jo helpompaa. Vaikka ei ole mitään muuta kuin tyhjyys, siinä voi silti olla kaikki. Koska mitään muuta ei tarvita kuin luottamus siihen, että elämä kantaa etkä koskaan ole yksin.

Sanasi säteilevät maailmaan, tekevät siitä paremman paikan tavu kerrallaan ja puhdistavat kuormaa niiltä, joiden aamu valkenee harmaana. Sanasi sytyttävät toivon kipinöitä, auttavat jaksamaan yli sen pahimman päivän, jonka jälkeen voi jo sarastaa parempi aamu, uusi alku ja ote omaan elämään. Sinun sanasi parantavat, hoitavat ja voimaannuttavat. Jatka sitä minkä sydämessäsi tiedät, se on oikea tie, sinua varten avattu.

Roolien ja odotusten harha on väistynyt. Jäljellä on vain puhdas totuus, helpotus ja ymmällään olo siitä, mitä tapahtui. Mikä on muuttunut, mistä tämä vapaus tuli? Siitä, että olet kysynyt odottamatta vastausta. Olet etsinyt odottamatta valmiita ratkaisuja. Olet rakastanut vailla ehtoja. Olet antautunut rakastetuksi, katsonut silmiin ja löytänyt yhteyden toiseen ihmiseen.

Kaikkea ei tarvitsekaan ymmärtää. Elämä on suuri mysteeri, joka joskus ottaa syliinsä ja lähtee kuljettamaan eteenpäin kertomatta miksi. Silloin voi vain nauttia matkasta varmana siitä, että jossain vaiheessa vastauksetkin löytyvät.

Mutta nyt on vapaus ja hyvä niin.

Kipu ja kyyneleet ovat avanneet sydäntäsi, saaneet sinut rakastamaan ja olemaan läsnä tässä elämässä. Olet siunattu rakkaudella ja monilla ihmisillä, joista pitää kiinni silloin kun omat voimat uupuvat.

Senkin sinä olet kokenut. Sen, miltä tuntuu kun elämänhalu hiipuu ja tekee mieli lähteä pois. Kun tuntuu että on jo vanha ja väsynyt eikä enää jaksa. Jokin sinua auttoi jaksamaan. Ehkä se, että pyysit apua silloin hätä oli suurin. Ehkä se, että uskalsit katsoa silmiin silloin kun olisi eniten tehnyt mieli paeta kauas pois. Ehkä se, että rakkaus oli koko ajan läsnä vaikka luulit jo hukanneesi sen.

Kipu mursi suojakuoresi ja päästi lähelle. Olet nyt lähellä niitä, jotka kulkevat kanssasi tässä elämässä ja myös siellä, missä muistot ovat kauniita.

Voit hyvin silloin kun annat itsellesi luvan tehdä sitä mitä sydämesi rakastaa. Olet etsinyt paljon, pidä kiinni siitä minkä olet löytänyt. Jokainen uusi aamu on mahdollisuus elää täyttä elämää. Kuuntele itseäsi, kuljeta sinua läpi päivän armollisesti, kokeile piruettia silloin kun menee liian vakavaksi. Elämä on kaunis tanssi ja sinä olet tähti.

Rikkautta on olla läsnä tässä hetkessä ja nähdä siitä käsin kauas. Sinne asti, missä jokaisessa meissä on hyvää ja kaunista ja sellaista viisautta, jossa on alkuaikojen aavistus. Me tiedämme enemmän kun luulemme tietävämme.

Niin se on, että ihminen voi olla oman kokoisensa vasta sitten, kun suostuu pieneksi. Silloin voi löytää itsestään sisäisen aarteen, jumalallisen kosketuksen ja tämän hetken onnen.

Onnen, joka on onnea ilman pelkoa sen menettämisestä.

Rakkaudella,

Susanna