Muutos

Sinussa on muutoksen nälkä, halu paremmasta ja toivo jostain uudesta. Sinä puhut siitä, kirjoitat ja haaveilet salaisissa päiväunissa. Kuuntelet toisten kannustavia sanoja, hyvää tarkoittavia neuvoja ja itket hiljaa mielessäsi, koska et tiedä miten. Et tiedä mikä estää, vaikka niin kovasti haluat.

Sinussa on jo monta elämää ennen tätä. Tämän elämän taakat kertaa kymmenen, koska kuormaa on kertynyt jo silloin, kun sielusi matkasi toisessa kehossa. Kaikki ne on tarkoitettu selvitettäväksi, kuunneltavaksi ja vapautettavaksi taivaan tuuliin, koska sinä olet tullut oppimaan ja elämään vapaana sitten kun oivallat. Oivallus joka syntyy sisimmässäsi on se, mikä on aitoa ja ohjaa eteenpäin.

Sen takia, kukaan toinen ei voi kertoa tai käskeä muuttumaan, koska vain sinun sielusi tietää, mistä on kyse. Se tietää ja kertoo kun kuuntelet. Se tietää, mikä on se tunnemöykky joka tässä elämässä pitää silittää pieneksi, hoivata näkymättömiin. Se tietää, mikä on se muisto kokemus tai kohtaaminen, jonka kanssa täytyy kätellä ja ryhtyä ystäväksi. Sinun sielusi tietää, koska se on nähnyt kaikki elämät jo ennen tätä. Kuuntele sitä ja tiedät miten. Kuuntele sitä hiljaisuudessa, jonka kiire ja suorittaminen helposti ohittavat.

Kuuntele myös egoasi, alitajuista mieltäsi ja niitä syvällä olevia uskomuksia, jotka ohjaavat sinua silloin kun et huomaa. Riittämättömyyden pelko voi takertua kiinni olemassa olevaan tuskaan kuin huutaakseen huomiota, kunniaa siitä että jaksan vaikka minulla on kaikki tämä taakka ja väsymys. Rakkauden kaipuu voi pukeutua marttyyrin viittaan, pyytääkseen arvostusta jota omasta sydämestä ei löydy.

Kysy silloin itseltäsi, miksi pidän tästä kiinni vaikka voisin jo päästää irti ja kasvaa, tehdä tilaa jollekin uudelle?

Sinulla voi olla onni, ilo ja rakkaus, vaikka on myös kipu, pelko ja menneet tuskat. Ne voivat elää sopusoinnussa, kysymys on vain siitä, kumpaa ruokit enemmän.

Vanhat sielut kantavat sellaisiakin taakkoja, jotka kuuluvat koko ihmiskunnalle. Sinun väsymyksesi voi olla monen muunkin väsymystä. Sinun kipusi voi olla senkin kipua, joka ei yksin sen kanssa pärjää. Sinun surusi voi olla koko universuminen kokoinen. Ja juuri siksi, sinun täytyy kohdata, käsitellä ja kasvaa yli siitä, mikä on sinun muutoksesi. Koska se on ihmisen kokoinen kasvunpaikka ja samalla niin suuri muutos, että sitä on vaikea ymmärtää. Sielujen tasolla olemme yhtä ja kun sinä muutut, kasvat ja kuljet kohti vapautta, autat koko maailmaa.

Jokaisella on kasvutehtävä, ihan jokaisella. Kasvu on pysähtymisen ja liikkeen vuoropuhelua. On itsekästä lykätä muutosta huomiseen tai sitten kun sitä tai tätä tapahtuu. On epäreilua takertua kiinni kuluneisiin ajatuksiin ja vanhoihin tarinoihin, jotka ruokkivat osaamattomuutta, riittämättömyyttä tai uskalluksen puutetta. Itsekästä ja epäreilua sinua kohtaan, koska sinä olet tärkeä, arvokas ja ansaitset parasta.

Sinulla on vastuu kasvaa, löytää tie itsesi ääreen ja olla taas huomenna valmis uuteen muutokseen, joka on koko ajan pysyvää. Vastuu itseäsi kohtaan ja samalla kaikkia muitakin kohtaan, koska sinä et ole vain sinä, me olemme me. Kukaan ei tule valmiiksi tässä elämässä. On vain uusia kasvunpaikkoja ja sen oppimista, miten löytää ilo ja rauha siinäkin hetkessä, joka hiertää epämukavuudellaan.

Muutoksella ei ole maalia, on vain pieniä tekoja, omankokoisia askeleita, joista yhden voit ottaa taas tänään. Sinussa on uskallus ja rohkeus, vaikka joutuisit kulkemaan sokkona. Sinussa on luottamus, joka kasvaa kokeiluista, erehdyksistä ja uusista onnistumisista. Sinussa on jo kaikki, mitä muutokseen tarvitset. Tarvitset pysähtymistä, tämän hetken hyväksymistä, etsimisen riemua ja oman elämän kunnioittamista niin, ettet tyydy vähempään kuin mikä sinulle on tarkoitettu.

Muutoksen tie ei ole helppo, kasvunpolku voi olla kuoppainen. Voi tuntua helpommalta jäädä paikoilleen, elää puolivaihteella ja nostaa kädet pystyyn, että nyt on liikaa. Ja kuitenkin, rikas elämä odottaa juuri siellä, missä muutos kutsuu sinua kohtaamaan omat kipusi, tunteesi ja unohdetut kokemuksesi. Niissä kohdissa on kasvu, sinun elämäsi, sielusi oppikoulu.

Kiitos kiitos kiitos että annat itsellesi luvan kasvaa, kukoistaa ja kehittyä.  Kiitos kiitos kiitos että kunnioitat itseäsi niin paljon, että annat itsellesi luvan elää täyttä elämää. Koska sinun elämäsihän se on, eikä kenenkään muun.

Rakkaudella,

Susanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>