Mitä reiki on?

Reiki on elämänenergiaa, jolla voi hoitaa itseä ja muita. Reiki on myös henkinen tietoisuuden tie.

Sana ”reiki” tarkoittaa kahta asiaa:

  • Reikienergia, joka on meissä, meidän välillämme ja kaikkialla olevaa elämäenergiaa. Sana ”reiki” on japania ja tarkoittaa universaalia (rei) elämänenergiaa (ki). Mitä paremmin tämä energia meissä virtaa, sitä paremmin voimme, sitä onnellisempia olemme ja sitä vahvempaa yhteyttä koemme itseemme, toisiimme ja kaikkeen olemassa olevaan.
  • Reikimenetelmä, joka on henkinen tietoisuuden tie. Reiki menetelmänä sisältää viisi osa-aluetta: reikiperiaatteet, meditaatio, energiahoitaminen, viritykset ja symbolit/mantrat. Nämä osa-alueet ovat henkisen kasvun työkaluja, joita harjoittamalla ja joiden avulla voimme elää siten, että meissä oleva elämänvoima, reikienergia, virtaa vahvana ja vapaana. Reikin harjoittaminen on tietoisuustaitojen kehittämistä ja vahvistaa ymmärrystä sekä kykyä oman elämän tietoiseen luomiseen.

Reikin harjoittaminen ikään kuin auttaa palauttamaan sen, mikä on todellinen, alkuperäinen olemuksemme.

Reiki palauttaa meidät yhteyteen elämänilon ja onnellisuuden kanssa. Reiki vapauttaa potentiaaliamme ja avaa tietoisuutta siitä, miten jokainen meistä luo omaa elämäänsä henkisestä tietoisuudesta käsin. Reikin positiivisia vaikutuksia voi huomata fyysisellä tasolla omassa hyvinvoinnissa, samoin kuin mielenrauhana ja tasapainona. Henkisellä tasolla reiki avaa luovuutta, kirkastaa intuitiota ja vahvistaa syvää yhteyttä itseen.

REIKIN HISTORIA

Reikimenetelmän kehitti japanilainen Mikao Usui, joka oli henkinen etsijä ja pitkään harjoittanut erilaisia henkisiä suuntauksia ja kiinnostunut sisäisestä kasvusta ja parantamisesta. Hänen kerrotaan saaneen valaistumisen kokemuksen (japaniksi satori) kolmen viikon meditaatio- ja paastoharjoituksen jälkeen Koriyama-vuoren huipulla. Hän ymmärsi omakohtaisesti, miltä tuntuu olla yhteydessä reikin puhtaaseen tietoisuuteen, elämänenergiaan ja miten tämän energian voi aktivoida käyttöön. SUsuille oli tärkeää, että reiki olisi helppo ja yksinkertainen oppia ja siten kaikkien saatavilla. Usui alkoi opettamaan reikiä, joka on sittemmin levinnyt koko maailmaan.

REIKIN VIISI OSA-ALUETTA

1 . Reikin henkisten periaatteiden noudattaminen jokapäiväisessä elämässä. Nämä periaatteet ovat:

  • Juuri tänään en vihastu
  • Juuri tänään en murehdi
  • Juuri tänään olen kiitollinen kaikista osakseni tulleista siunauksista
  • Juuri tänään elän rehellisesti
  • Juuri tänään osoitan myötätuntoa itselleni ja muille

2 . Meditaatio

Meditaation harjoittaminen auttaa meitä tulemaan tietoiseksi siitä mitä on ja olemaan läsnä tässä ja nyt. Reikihoitaminen on kehollista meditaatiota ja reikin ydin oikeastaan kaikissa sen osa-alueissa on läsnäolossa. Reikin perusmeditaatio on nimeltään gassho, joka on helppo ja yksinkertainen oppia. Meditaatioon voi yhdistää myös tietoisen hengittämisen, mikä vahvistaa läsnäoloa.

3 . Energiahoitaminen

Reikihoito on kehoterapeuttista energiahoitoa. Reikihoidon peruspilarit ovat kosketus, läsnäolo ja energia. Reikillä voi hoitaa myös kaukohoitona. Energiahoitamisen tarkoitus on auttaa tukkeutuneita energioita virtaamaan vapaammin ja voimistaa meissä olevaa elämänenergiaa eli reikiä. Hoitamisessa voi oppia tunnistamaan byosenia, joka on epätasapainossa olevaa energiaa. Byosenissa on eri asteita riippuen onko kyse fyysisestä, psyykkisestä ja/tai henkisestä ulottuvuudesta. Reikihoito vaikuttaa näillä kaikilla tasoilla ja auttaa todellista ydinolemustamme pääsemään esiin. Reikissä korostuu itsehoito ja siten vastuun ottaminen omasta hyvinvoinnista.

4 . Reikiviritykset/-vihkimykset

Reikiviritys on yhdistymistä reikitaajuudelle. Reiki 1-kurssiin kuuluu perinteisesti neljä reikiviritystä ja reiki 2-kurssiin kaksi viritystä. Opettajalta oppilaalle tehtävät viritykset/-vihkimykset kuuluvat reikin perinteeseen ja niiden tekeminen opetetaan kaikille Reiki Masteriksi valmistuville.

5 . Symbolien ja mantrojen käyttäminen

Reikiin kuuluu neljä symbolia, joita voidaan käyttää myös mantrana. Symbolit ovat avaimia kaukohoitoon, mielen ja tunteiden hoitamiseen, ajallisesti tai paikallisesti etäällä olevien kohteiden tai tapahtumien hoitamiseen, unityöskentelyyn, tietoisuuden laajentamiseen, energiatyöskentelyyn ja sisäisen kirkkaan valon löytämiseen. Mitä enemmän symboleja käyttää, sitä enemmän ymmärrys niiden voimasta avautuu.